woensdag 4 januari 2012

Kerstviering

Op maandag 19 december werden alle werkplekstudenten verwacht aan de Sint-Michielskerk te Kortrijk voor een kerstviering. We kregen eerst per werkplekgroep een stadsplan van Kortrijk met daarop de verschillende stopplaatsen. De bedoeling was dat we met de ganse werkplekgroep het plan volgden tot  bij alle stopplaatsen. Bij deze stopplaatsen moesten we enkele opdrachten uitvoeren. Het was een leuke namiddag waarbij ik de andere studenten nog beter heb leren kennen en waar we ook veel gelachen hebben. Nadien werden we terug verwacht aan de Sint-Michielskerk voor een korte kerstviering. Na de kerstviering kregen we een koek en een warme chocolademelk aangeboden door de lectoren van het Katho. Het was een leuke namiddag en het was eens iets anders dan op school zitten. Ook mijn medestudenten hebben net als ik een weblog gemaakt waarop ze al hun ervaringen delen. Wil jij ook eens een kijkje nemen, doe dit dan gerust !


Lisa Schiettecatte : http://dewonderewereldvanjuflisa.blogspot.com/
Thomas Dierynck : http://meesterthomas.blogspot.com/
Kimberley Holvoet : http://kimberleyholvoet.blogspot.com/

De banaan

Er was eens een banaan
die was helemaal recht.
Hij werd op een schaaltje met vruchten gelegd.
Hij keek al de vruchten vriendelijk aan en sprak toen:
“goeiemiddag”, mijn naam is banaan.


Het appeltje zei: “een banaan”, kom, kom.
u maakt ons wat wijs hoor, bananen zijn krom.


De kasdruiven riepen: wij zijn niet dom.
vertel ons geen leugens, bananen zijn krom.


De peer snoof: wat zegt u? daar schater ik om.
U kunt wel goed jokken, bananen zijn krom.


Ach, zei de banaan. ik ben werkelijk echt.
Een enkele keer is mijn soort wel eens recht.


Maar niemand geloofde de arme banaan.
Zo lag hij daar dagen, bedroefd en ontdaan.


Toen kwam in dat huis een meneer op bezoek.
Die had een geweldige scheur in zijn broek.
Hij kwam langs de fruitschaal en draaide zich om.
Dat zag de banaan en … die lachte zich krom.

( een gedicht die ik geleerd heb van de leerlingen uit 3A )

3A

In module 2 mocht ik de lessen van juf Nancy in het derde leerjaar meevolgen. Juf Nancy is een heel leuke juf waarvan ik veel geleerd heb. Ook mijn oefenmomenten en mijn doe-dagen vonden plaats in de klas van juf Nancy. De kinderen uit 3A vormen een zeer leuke, uitbundige en lieve klas. Tijdens mijn oefenmomenten moest ik een les wiskunde geven. Juf Nancy werkt regelmatig met het digitaal bord en de kinderen vinden dit ook zeer plezant. Daarom vond ik het interessant om dit digitaal bord wat beter te leren kennen en om er tijdens mijn les wiskunde ook mee te werken. Juf Nancy gaf me uitgebreid uitleg over het bord zodat ik goed wist wat de mogelijkheden zijn bij een digitaal bord. Een digitaal bord is zeer handig en bovendien leuk om mee te werken. Als leerkracht is het zeer makkelijk want men kan alles projecteren zodat alle leerlingen goed kunnen meevolgen en het bespaart tijd want je moet niet alles meer op het krijtbord schrijven. Ook toonde juf Nancy haar yurl-pagina, dit is een pagina op het internet waar alle kinderen van de klas oefeningen kunnen op maken. Als een leerling bijvoorbeeld moeite heeft met het maken van een wiskunde oefening kan die leerling thuis zelf oefenen op deze pagina. Juf Nancy werkt pas met dit bord sedert dit jaar en ze vindt het een fantastische verbetering en ook de kinderen vinden het plezant om schoolwerk te maken via de computer.
Ga zelf ook maar eens een kijkje nemen op juf Nancy haar yurl-pagina !
http://nancy.yurls.net/nl/page/711532

Pietenproject

Het pietenproject, een project om nooit meer te vergeten. Het project vond plaats op maandagmorgen 5 december en alle studenten,van de werkplekschool Sint-Paulus, trokken  naar de Centrumschool te Zwevegem. Daar hebben we onze act voorgesteld aan alle brave kinderen van de Centrumschool. In de voormiddag bezochten we de kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Na de speeltijd van tien uur bezochten we ook  de allerkleinsten van de school namelijk de peuters en de kleuters. In de namiddag speelden we verschillende spelletjes met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Ik speelde de rol van turnpiet en ging met alle kinderen een halfuurtje turnen in de turnzaal. De kinderen vonden dit zeer tof en ook ik heb me heel goed geamuseerd. De andere studenten speelden de rol van slaappiet, goochelpiet, kapperspiet, voetbalpiet, kietelpiet. Natuurlijk hadden we ook een hoofdpiet die er voor zorgde dat alles goed verliep die dag. Ook Sinterklaas was van de partij en hij vroeg de kinderen om enkele mooie liedjes voor hem te zingen. De kinderen deden dit met veel enthousiasme en Sinterklaas was in zijn nopjes.
Op naar het volgende project !

KBK-danst

Elke werkplekschool heeft zeker 1 muzisch project lopen. Op mijn werkplekschool was het dit jaar KBK-danst.  KBK-danst ging door op 6 oktober 2011 in de Lange Munte te Kortrijk. Wij als werkplekstudenten mochten dit grote moment bijwonen.
KBK is niet zomaar een afkorting, die afkorting is specifiek gekozen. KBK staat voor Katholieke Basisscholen te Kortrijk. Alle Katholieke  Basisscholen te Kortrijk doen mee aan het project KBK.
Hoe KBK nu juist ontstaan is vertel ik je nu.  Een aantal jaren geleden is KBK ontstaan. De schoolgroep bestaat uit alle Katholieke Basisscholen van Kortrijk. Om de 2 jaar wordt er een evenement georganiseerd door de KBK-scholen en 2 jaar geleden was dit KBK-brult. KBK-brult was een evenement waarbij alle KBK-scholen samen liedjes zongen. Dit jaar hebben ze gekozen om KBK-danst te organiseren.  De Katholieke Basisscholen te Kortrijk organiseren dit om als scholengroep naar voor te komen. Men wil niet per school op de voorgrond treden maar men werkt eraan om samen met verschillende scholen evenementen te organiseren. Welk evenement men ieder jaar naar voor wil brengen is soms moeilijk te bepalen. Daarom gebeurt dit via brainstormen. Men zoekt altijd naar activiteiten die in groepsgebeuren kan gedaan worden en zo is men dit jaar gekomen op de activiteit dansen.
Het was fantastisch ! Echt heel leuk om naar te kijken.